I love my city where I was born but it has changed a lot .
So when visiting highlights in paris , I renew its image , visually and from a journalistic point of view .
That is so important for my city .
On the first of november , we ate at Bouillon Chartier close to grands boulevards .
Big moment , like the visit of Musée Grévin .
I am more and more adept of slow life , life without digital pollution , even if I am actually earning my life from internet , with a human perspective on things .
I rely on that .
Everything reminded of the highness of the past at Bouillon Chartier , the waiters , napkins , food and cashiers , old ones , we enjoy it so much .
Past and present were intertwined .
And I have a cosmopolitan audience which could savour too that moment .
We had a full smile with my partner , the excellent meat , the real french bread , baguette !!, the crème as a dessert ...
Yummy .
So when going to my mother in law after , we were full but we kept that brilliant moment for us .
And finally I thought about old times , the bistrots , not being in smartphones at tables ,no pesticides , what do you think , girls ?
Old and brilliant times .
Golden .
Like my photographs .
Were we more happy ?
Thanks for Bouillon Chartier , a nice and happy moment ...
J’adore ma ville , Paris , mais force est de constater qu’elle a beaucoup changée .
Alors , en visitant les endroits phares , je redore
intérieurement et journalistiquement , ce mot existe-il ? , son blason .
C’est important .
Le 1er novembre , nous avons mangé chez Bouillon
Chartier près des grands boulevards .
Un grand moment . Un peu comme la visite d'un musée .
Je suis de plus en plus adepte de la slow life , une vie
sans pollution digitale , même si internet joue un grand rôle dans ma vie ,
avec un regard humain sur les choses .
Tout rappelait la grandeur du passé chez Bouillon
Chartier : les garçons , les nappes , les caisses enregistreuses ,
l’atmosphère titi parisien . le passé et le présent se mélangeaient à chaque fois .
Et là je pense aux lectrices américaines qui veulent passer
un moment typiquement parisien .
Avec mon compagnon , nous avions le sourire jusqu’aux
lèvres : l’andouillette était excellente , le vrai pain parisien , la
crème brûlée … Un régal .
Du coup , après chez ma belle-mère , adorable , nous avions
du mal à avaler nos crèpes .
On a gradé ce moment pour nous .
Et je pensais à autre chose , à cette vie qu’ont connu mes
parents , les vrais bistrots , pas d’enfants avec des tablettes à table ,
ont-ils perdu le sens de la parole ? , pas de pesticides …
Ok , je deviens ringarde , mais on y retournera …
Cela , c’est confirmé .
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